[blok45-lista] Prvi ovogodišnji FIJUK (petak, 29. I 2016)

(Bilten anarhije/ blok 45 uređuje i piše Aleksa Golijanin)

U ovom žurnalu:

1. FIJUK 2016.
2. Odjavna špica

FIJUK SAJAM MALIH IZDAVAČA

29. I 2016, petak, od 17h do zore

IMAGO CUK – Centar Urbane Kulture
Dom sindikata, ulaz iz Dečanske 14

(iz programa)

Mali izdavači vas pozivaju u CUK Imago na prijatno druženje 29. januara, od 17h, u Dečanskoj 14.

Najveći broj izlagača do sada, strip radionica s Wostokom, izložba Miroslava Lazendića, u Fijuk bioskopu “Undergrad”, sitoštampa uživo na tekstilu “Greed Graphic”, “Aparatčik poluproizvodi” krpi vašu garderobu na “Bagat” Danici, Nastupaju Bitef Smrti i Ex Miša, Mr Caki Zadužen za dobru atmosferu do kasno u noć.

Ulaz 150 dinara, a uz plaćen ulaz dobijate poklon po izboru sa Fijukovog štanda posebno postavljenog za tu priliku.

(Pogledajte kompletan program i spisak izlagača na stranici FIJUK prodavnice.)

FIJUK-Sajam-2016-01-CUK-Imago

*

anarhija/ blok 45 će ovog puta nastupiti u nešto skormnijem izdanju, iako to na prvi pogled neće biti tako upadljivo. Nije bilo vremena za doštampavanje bukleta uz pomoć Bubašva presa, osim pomalo. Ali, to je, kao i ranije, bilo spasonosno, tako da će štand opet biti pun ko oko.

Na pomolu su i razne nove stvari. Zbog FIJUKA sam opet zaronio u sve te tekstove i bolje video šta fali ili šta bi još trebalo raditi; uopšte, bolje sam osetio i sadržaj i formu bukleta, na kojoj sada počiva distribucija anarhije/ blok 45. Osetili su i drugi, ima novih predloga, videćemo kuda sve to vodi. Ali, ono glavno se već desilo: pomak s mrtve tačke. Isti nemogući uslovi, oni “objektivni”, ali uz ljudski faktor – FIJUK ljude, “Bubašvaba pres”, “Bubarusa papirna galanterija & kancelarijski materijal d.o.o.” i druge – koji pomera planine svakodnevne apatije i inercije.

Fijuk-sajam-2016-01-2

U principu, imajte u vidu da se FIJUK, sve dok ovaj prostor stoji na raspolaganju, održava svakog poslednjeg petka u mesecu. Tako će verovatno biti i u februaru, kada bi, iz više razloga, i štand anarhije/ blok 45 trebalo da ponovo osvane u zasićenom, gala izdanju. Tu će biti potrebna malo šira mobilizacija, o čemu ću vas obavestiti na vreme.

Teško je reći kako će biti ovog puta, sada je kritična faza, duboka zima, svi smo još ošamućeni i dekintirani, itd. Ali, dođite, pogledajte prostor i ljude, proverite da li sebe i ono što radite vidite tamo.

Fijuk-sajam-2016-01-1

Pratite situaciju na stranici FIJUK prodacnice.

Toliko u ovom javljanju, hvala na pažnji, živeli, ćao

http://anarhija-blok45.net1zen.com/

a.

š a l j i   š t o   d a l j e

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *