Wooden Ambulance u klubu Gan, 17.11.13

Pratio sam inkarnacije WA Gorana Grubišića još od samih prapočetaka: on sâm, on sa Nelom, on sa bubnjarom Rudikom, pa polako, kad je bend počeo da se popunjava, i sad, u punom sastavu, sa tri gitare, dvoje klavijatura, čelom, violinom, basom, bubnjevima i saksofonom/klarinetom… i moram da kažem da su WA sada opasno opaki.

Premda neskromno mislim da im fali bendžo, WA su sinoć u klubu Gan proizveli takav muzički udar da sam se par puta bukvalno naježio. Snaga emocije koja se prelivala sa bine, nove stvari koje su zašle u teritorije izvan amerikane, a opet ostale na tlu čistog, iskrenog, doživljenog osećaja i, najzad, neverovatna nepretencioznost koja krasi kolektiv WA, učinile su da ova svirka bude tâ koja će inicirati beogradski word of mouth.

Klub nije bio pun, ali je oduševljena publika dobila dva, od tražena tri +, bisa. Sve u svemu, EPIC SHIT, što bi rekao Oto. All the best & keep on rockin’ in a free world, girls & boys of WA!

***

Treba reći i to da je pre WA nastupio veoma talentovani beogradski kantautor Ilija Ludvig koji je svojim sjajnim pesmama i nastupom najavio toliko čekanu raznovrsnost na gradskoj sceni.

wa

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *