[blok45-lista] Majski FIJUK: petak, 6. V 2016, od 17h

(Bilten anarhije/ blok 45 uređuje i piše Aleksa Golijanin)

U ovom žurnalu:

1. Majski FIJUK
2. Odjavna špica

Opet samo kratko obaveštenje, pošto već znate kako to ide.

FIJUK sajam malih izdavača: petak, 6. maj 2016, CUK Imago, Dom Sindikata, ulaz iz Dečanske 14, od 17h, do zore.

Ulaz: 150 din, uz poklon po izboru, sa štanda FIJUK prodavnice.

(Ako dolazite samo na kratko ili da se vidimo, samo recite Milani, koja će biti na ulazu, da idete kod mene; ako tamo bude neko drugi, samo me pozovite. Štand anarhije/ blok 45 je direktno naspram ulaza, skoro u pravoj liniji, na drugom kraju sale.)

Od aprila, FIJUK se održava svakog PRVOG petka u mesecu. Opet sledi bogat program (pogledajte najavu), a biće i nekih novih izlagača, knjiških i drugih.

anarhija/ blok 45 će nastupiti s najskromnijim štandom do sada, ali ipak će nas biti. Kao što sam rekao u prošlom Žurnalu, zbog aprilskog FIjuka i dva anarhistička sajma knjiga, u Zagrebu i Beču, sve u mesec dana, iscrpeli smo sve mogućnosti, makar u ovom cugu. Nastavljamo čim malo konsolidujemo redove, dakle, uskoro.

Među bukletima opet ima noviteta, samo jedan doduše, ali vredan: Tristan Cara i njegov komad “Srce na plin”, iz 1921, čije je drugo izvođenje, 1923, označilo kraj pariske dade i početak nečeg novog. Prevod je već postojao (Branimir Donat, 1985) i to je bilo veliko iznenađenje. Doduše, sve je moralo da se sređuje, skoro iz početka, Donat je oborio sve rekorde u greškama na kratke staze (komad je relativno kratak, mala scenska igra), ali opet s nekim dobrim rešenjima i neodovljivim tonom, tako da sam sve radio u istom ključu. Na to sam se osvrnuo i u uvodu. Nije neka bomba, niti je izvorno bilo pisano s pretenzijama na večnost, samo su neki kasniji kritičari to malo naduvali, ali jeste neki dokument.

tristan-tzara-srce-na-plin-1921-naslovna

Time se i moje bavljenje dadom, u ovom naletu, polako privodi kraju. Biće još toga, ali sada pre svega treba srediti ono što je urađeno, dovršiti neke veće celine, davno započete – i ići dalje. Na štandu ću možda imati samo jedan primerak, ali sve možete pogledati ili preuzeti na stranici Porodične biblioteke.

Vidimo se sutra, na majskom FIJUKU!

Toliko u ovom javljanju, hvala na pažnji, živeli, ćao

a.

š a l j i   š t o   d a l j e

5 thoughts on “[blok45-lista] Majski FIJUK: petak, 6. V 2016, od 17h”

  1. Do you really think Gamestop is able to test hundreds, possibly thousands at really busy stores of games everyday? I worked at one for eight We check all of them for any physical damage and we try to be aware of Unfortunately in this circumstance it’s a counterfeit that got by They’ll take care of you if you go back

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *