Little Brother – Film Option

Cory Doctorow kaže:

Mesecima sam čekao da najavim ovo, dok je papirologija šetala gore-dole, i sada, konačno, mogu to da učinim! Don Murphy, producent filmova Natural Born Killers i From Hell, je kupio film option (ima li neko srpski izraz za ovo?) za Little Brother. Razgovarao sam sa Donom i uveren sam da će, ako on bude pravio film, uraditi pravu stvar. Takođe, garantovano mi je mesto konsultanta da se pobrinem da sve bude kako treba!

Za laike, film option producentu daje ekskluzivno pravo da pokuša da film proda nekom filmskom studiju, odabere glumce, reditelja, pisca i tako dalje. Ne postaje svaki option deal film, ali svaki snimljeni film počinje kao option deal. Dakle, film Little Brother nije sigurica, ali je mnogo izvesniji nego što je to bio juče.

—————————————————————
Cory Doctorow – intervju za Proceduru
Little Brother – preporuka na Proceduri
Little Brother – Free pdf downloadable file
Little Brother – pozorišna predstava u Čikagu

11 thoughts on “Little Brother – Film Option

 1. zoran Post author

  jedino mesto gde sam našao kovanicu keylogger je u ovom pasusu:

  “But Vista4Schools is its own worst enemy. There are a lot of programs that Vista4Schools doesn’t want you to be able to shut down – keyloggers, censorware – and
  these programs run in a special mode that makes them invisible to the system. You can’t quit them because you can’t even see they’re there.”

  ?ili si možda mislio na nešto drugo?

 2. zoran Post author

  pa stvar je u tome što ne mogu ni kod provajdera da ga izloguju ako ide preko komšijskog wifija ili već preko nekog intraneta, pa okolo naokolo na net.

  a ekčuli ni steganografija (ili nešto slično) nije zapostavljena u romanu :)
  vidi chapter 10

 3. dkovacevic

  koji spojleri :))

  :) ma da, al je on prešo na komšijski wifi, kad je vido da mu je neko “čačko” notebook :)) a da mu neko nije “čačko” noutbuk, ne bi smišljao komšijski intranet,

  nego bi ostao da koristi net ;)

 4. zoran Post author

  niko ni reč o tome.
  ima tech primedbi, ali ništa o notebooku.
  piši mu, pitaj ga. ogovoriće ti 100% :)

  doctorow (at) craphound (dot) com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *