Dull Life with Nokia N900 #6

Obećao sam, to jest, napisao sam da ću u ovom delu objasniti zašto je mobile internet device & smartphone Nokia N900 pravljena i napravljena samo za mene.

E pa, ovako.

Niko, osim mene, ne želi i ne voli da u džepu vucara po’ teške cigle koju će ispustiti na vlažan subotički asfalt pri iznenadnom napadu želje da uslika isti taj pusti subotički šor. Nikoga, koji je navikao, na anoreksičnu liniju iPhonea neće dojmiti podbradak od čitave qwerty tastature koja će skliznuti ispod troipoinčnog touchscreena koji je (!) i ovo moram da naglasim – HORIZONTALNO postavljen. Dakle, sve vam se ukazuje kako ste već i navikli na svojim pljosnatim televizorima (ili widescreen LCD monitorima), a kada okrenete Nokijetinu da obavite ancient telefonski razgovor, meni se izvrne u vertikalu a zatim ugasi kada vam slušalica dodirne uho. Samo što ovo nije ni televizor ni telefon.

Nokia N900 je kompjuter. I to kakav.

Kompjuter koji može svakog trenutka da bude uz mene. Bukvalno. To je za mene neprocenjivo. Kompjuter u koji ću moći da tovarim svoje misli i da ih istovaram širom cyberspacea – instantly. Kompjuter kojim ću moći da beležim kvalitetne fotografije i video, kome ću moći da se poveravam, koji će me zabavljati muzikom, knjigama, filmovima. Kompjuter koji u sebi, u celosti, čuva An Anarchist FAQEvopediu. Kompjuter koji je moj kompas i navigator i uz koji ne mogu da se izgubim, čak i da želim (Ovi Maps). Kompjuter sa HDD od 32 GB.

Konačno, ja sam ekspresivan momak. Pišem o onome što živim. Slikam ono što vidim. Snimam ono što promiče većini. Nokia N900 je stvorena za to. Nokia N900 je stvorena za mene. Svet, koji se nakazno sveti svojim poslušnicima, s vremena na vreme proizvede ovakvu napravu koja u potpunosti odgovara nekolicini ljudi. Ostali, na valu (ne baš ovakvog) marketinga, samo surfuju ka željenoj klasi. Toj, za hype potpuno nezainteresovanoj, nekolicini pripadam i ja (inače bih nekako nabavio libido protetiku – iPhone).

Još da dodam da ni na koji način nisam plaćen za ove blog postove. Da, kojim slučajem, Nokia N900 nije ovako briljantna alatka i ovako dobar kompanjon, ne bih o njoj napisao ni jednu jedinu reč. Srsly.

Take it from the anarcho-primitivist like me ;)

nokia n900

screenshot moje N900

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *